Palveluni

Pidän erilaisia kursseja ja retriittejä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja luontaiseen itsehoitoon liittyen. Toimin myös netin kautta sekä teen yhteistyötä kansalaisopiston ja Ikaalisten Spa & Resortin kanssa.

Palveluitani voi myös tilata erilaisiin tapahtumiin esim. yrityksiin työpaikkojen virkistyspäiville tai vaikkapa äitiys- tai morsiusjuhliin.


Jooga ja meditaatio

Jooga ja meditaatio ovat harjoituksia, joissa pyritään tasapainottamaan kehon, mielen ja hengen yhteistoimintaa. Joogassa pyritään liikkeen ja hengityksen seuraamisen myötä päästämään irti menneestä ja tulevasta, hiljentämään mielen hälinä, ja olemaan läsnä tässä hetkessä. Samalla vahvistetaan keskittymiskykyä, tehdään lempeää venyttelevää kehonhuoltoa, saadaan lisää elinvoimaa ja opetellaan rentoutumaan. Meditaatiossa on lähes samat periaatteet kuin joogassa, mutta siinä ei toisteta liikkeitä, vaan yleensä istutaan rauhassa paikallan. Jooga on luotu alun perin, jotta meditaatiossa istuminen olisi mahdollisimman mukavaa. 

Opettamani jooga on hathajoogaa, jossa edetään rauhassa, omalle itselle herkistyen. Itselleni joogaa opettaessa on tärkeää, että oppilas saa edetä omassa tahdissa, niin että tunnillani on tilaa kääntyä sisäänpäin, oppia kuuntelemaan kehonsa rajoja ja tarpeita, ja sitä kautta tuntea turvaa omassa kokemuksessa.

Kurssit:

 • Lempeä iltajooga, etenemme tunnilla rauhassa hengityksen tahtiin, omaa kehoamme kuunnellen. Tämä lempeä hathajooga sopii niin aloittelijoille, kuin pidempään jooganneille.  Kurssi alkaa syyskaudella Ikaalisten kansalaisopistolla, keskustassa ja Kilvakkalassa.
 • Tuolijooga + kehotietoisuusharjoitus/mindfulness - 60 min kestävä kokonaisuus, sopii kaiken kuntoisille, erityisesti heille, joille perinteinen lattialla tehty jooga on vaikeaa. Suosittu nimenomaan työpaikkojen virkistyspäivillä. Aloitamme tuolijoogalla teemme lopuksi rentouttavan kehotietoisuus/mindfulness harjoituksen. 
 • Lempeää hathajoogaa - on hathajoogan peruskurssi, sopii hyvin aloittelijoille. Teemme helppoja asanoita(liikesarjoja hengityksen tahdissa) toistaen, lattiatasolla sekä seisten. Lopetamme ja aloitamme ohjattuun rentoutumiseen.
 • Sydämen joogaa - on kokonaisuus jossa ohjaan lempeitä, erityisesti rintakehää avaavia liikkeitä, lopuksi loppurentoutus sekä meditaatio, jossa keskitytään sydämeen.
 • Metsäjooga - tehdään yksinkertaisia joogaliikkeitä metsässä, aistitaan luontoa sisällämme ja ympärillämme, ja istahdetaan lopuksi mättäälle meditoimaan.
 • Naisten jooga - miehen ja naisen kehoissa on suuria eroavaisuuksia, ja tämä jooga on nimenomaan suunniteltu naisen keholle sopivaksi, myös tasapainottamaan naisen hormonitoimintaa ja tuomaan elinvoimaa erityisesti rintakehään, sekä lantion ja kohdun alueelle. Sopii erityisesti heille naisille, jotka tahtovat vahvistaa naiseuttaan, maadoittua vahvemmin omaan naiskehoonsa, sekä heille, joilla on haasteita hormonaalisesti (esim. kuukautiskivut, vaihdevuosivaivat jne.) Tätä joogaa opetan myös tulevalla retriitillä Frantsilassa, lue lisää: https://frantsila.com/course/naisten-hyvinvointi-ja-joogaretriitti/ 
 • Kohtujooga - kohtujoogassa keskitymme nimenomaan toistamaan liikkeitä, tekemään hengitysharjoituksia, ja käyttämään ääntämme, niin että se tukee, tuo elinvoimaa ja rentoutumista kohdun alueelle. Sopii heille, jotka tuntevat kutsun vahvistaa yhteyttä kohtuunsa, ja heille, jotka tahtovat tukea naisen terveyttä, tai joilla on haasteita hormonaalisesti. 
 • Meditaation alkeet - kurssilla ohjaan askel askeleelta meditoimista sekä kerron sen periaatteista ja hyödyistä.

Kasvilääkintä

Fytoterapia eli kasvilääkintä tai yrttiterapia on kasvien ja niistä tehtyjen erilaisten valmisteiden käyttöä, edistämään ja ylläpitämään terveyttä, ennaltaehkäisemään ja hoitamaan sairauksia.
Kasvilääkinnän teho perustuu kasvien vaikuttaviin aineisiin ja suojaraviteisiin (hivenaineet ja vitamiinit). 
Kasvilääkintää on maapallolla käytetty kautta aikojen, ja nykyajan fytoterapia perustuu aina tutkittuun tieteeseen.

Kasvirohtovalmisteita voi käyttää laajasti. Sisäisesti mm. yrttiteenä eli hauteina, keitteinä, uutteena, jauheina, kapseleina, puristeina, siirappeina ja lisäksi mausterohtokasveja, sekä villiyrttejä voi lisätä suoraan ruokaan. Ulkoisissa hoidoissa käytetään kääreitä, öljyjä, voiteita, linimenttejä, pakkauksia, kylpyjä ja yrttihöyrytystä.

Kurssit ja valmennukset:

 • Villiyrtit tutuksi - villiyrttien tunnistuksen peruskurssi (voin myös opastaa yksilöllisesti Ikaalisissa esim. omalla takapihallasi)
 • Luontosi voima - yksilövalmennus, jossa valitaan juuri sinun tarpeisiisi sopivat kasvilääkkeet ja luontainen itsehoitosuunnitelma, jota voit tehdä kotona ja ottaa sen osaksi arkeasi. 
 • Naiseuden luonto - yksilövalmennus tai kurssi ryhmälle, jossa opetan kasvilääkinnästä ja itsehoidosta nimenomaan naisen hyvinvoinnin kannalta. (Aiheesta tulossa retriitti Frantsilan Hyvän olon keskukseen 15.-17.9.2023 yhdessä minun ja Virpi Raipala-Cormierin kanssa. Lisää tietoa: https://frantsila.com/course/naisten-hyvinvointi-ja-joogaretriitti/ )
 • Kasvilääkintää kotikäyttöön - on kurssi, jossa opetan miten kasvilääkkeitä voi oppia ottamaan säännölliseksi osaksi elämää ja millaisia eri käyttötapoja niillä on. Käydään läpi keruun, kuivauksen tai uutteiden teon periaatteet ja muita tapoja, miten kasvilääkkeitä voi säilöä ja käyttää arjessa.
 • Villiyrttien keruu - jos sinulla ei riitä oma aikasi villiyrttien keruuseen, voin kerätä kasveja puolestasi